RI Benelux

Perspectives from Benelux

Reputatie gecorrigeerd naar industrie; Philips nog steeds nummer een!

Een reactie plaatsen

Reputatie wordt mede bepaald door de industrie waarin men opereert. Sommige industrieën zijn geliefd, anderen worden gehaat. Industrieën die een positieve reputatie hebben zijn bijvoorbeeld industrieën omtrent consumentenproducten, levensmiddelen en auto’s. Terwijl men met name over de telecommunicatie-industrie, de tabaksindustrie en banken doorgaans een stuk minder positief is. Dit is voor een deel te herleiden naar betrokkenheid, maar ook de associatie met plezier en sociale relevantie spelen een rol.

Door te corrigeren per industrie stijgen de reputaties van bedrijven in minder gewaardeerde industrieën, terwijl de reputaties van bedrijven in positief gewaardeerde industrieën dalen.

Opvallend is dat ondanks een aanpassing voor industrie, Philips de nummer één reputatie positie behoudt! Ook de positie van NS blijft onveranderd in vergelijking met de niet gecorrigeerde reputatie ranking.

top-companies-2017

Vooral de reputatie positie van KPN verbetert aanzienlijk (10 plaatsen), gevolgd door Eneco (8 plaatsen), CZ en ING Groep (beiden 7 plaatsen). De reputatie van Unilever zakt van de 10e naar de 29e plaats. Ook voor ASML en FrieslandCampina heeft de correctie een negatieve invloed op de relatieve reputatie positie in de top 30.

change-in-score

Reputation Institute presenteert jaarlijks de reputatieresultaten van de grootste Nederlandse bedrijven. De ranglijsten worden opgesteld met behulp van het RepTrak® model, ontwikkeld door het Reputation Institute. Elk bedrijf is beoordeeld door minimaal 300 mensen die bekend zijn met het bedrijf. De online dataverzameling vond continu plaats van januari tot en met december 2016 onder een representatieve steekproef van het Nederlandse publiek. Het onderzoek naar de reputaties van de Nederlandse bedrijven is onderdeel van het wereldwijde reputatieonderzoek uitgevoerd door het Reputation Institute in meer dan 40 landen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nadine Kleeven per e-mail op nkleeven@reputationinstitute.com.

 

Auteur: Reputation Institute

Reputation Institute is the world’s leading reputation research-based consulting and advisory firm. The work of RI enables many of the world’s leading companies to make more confident business decisions that build and protect reputation capital, analyze risk and sustainability topics, and drive competitive advantage. RI’s most prominent management tool is the RepTrak® model for analyzing the reputations of companies and institutions — best known as the Forbes-published Global RepTrak® 100, the world’s largest study of corporate reputations.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s