RI Benelux

Perspectives from Benelux

Reputatie draait om relevantie

Een reactie plaatsen

Voor het tiende jaar op rij heeft Philips de prijs voor het Nederlandse bedrijf met de beste reputatie gewonnen; een wereldrecord! De prijs werd uitgereikt tijdens de RI Awards 2017 door het Reputation Institute Nederland op maandagavond in het Rijksmuseum. Volgens Cees van Riel, hoogleraar Corporate Communications aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit en medeoprichter van het Reputation Institute, kan het succes van Philips als volgt verklaard worden: “Philips heeft haar product portfolio weten om te bouwen van consumentenelektronica naar noodzakelijke medische apparatuur die de kwaliteit van leven verbetert. Daarnaast heeft Philips substantieel geïnvesteerd in een campagne om dit bij het publiek duidelijk te maken.”

Ook werden er twee ‘special achievement’ awards uitgereikt. Heineken heeft de prijs voor meest expressieve communicatie gewonnen. Vorig jaar was Heineken nog nummer 4 op de reputatieranglijst, maar klimt dit jaar op naar de tweede positie. Het succes van Heineken is mede te danken aan hun MVO-communicatie die zeer gewaardeerd wordt door het Nederlandse publiek.

PostNL heeft een award in ontvangst mogen nemen voor haar sterke reputatiegroei de afgelopen vijf jaar. Net als bij Philips is dit vooral te danken aan het vermogen van dit bedrijf om continu aan nieuwe markteisen te voldoen.

Netherlands-Ranking

Opvallend is dat de drie grote Nederlandse banken, ABN AMRO, ING en Rabobank, dit jaar allemaal 2 plaatsen stijgen in de ranglijst, terwijl de chemiebedrijven AkzoNobel en DSM elk 6 plaatsen dalen. Van alle 30 bedrijven is de reputatie van NS het meest gestegen vergeleken met vorig jaar.

Reputation Institute presenteert jaarlijks de reputatieresultaten van de grootste Nederlandse bedrijven. De ranglijsten worden opgesteld met behulp van het RepTrak® model, ontwikkeld door het Reputation Institute. Elk bedrijf is beoordeeld door minimaal 300 mensen die bekend zijn met het bedrijf. De online dataverzameling vond continu plaats van januari tot en met december 2016 onder een representatieve steekproef van het Nederlandse publiek. Het onderzoek naar de reputaties van de Nederlandse bedrijven is onderdeel van het wereldwijde reputatieonderzoek uitgevoerd door het Reputation Institute in meer dan 40 landen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dagmar Verheij per e-mail op dverheij@reputationinstitute.com.

Download the full report:
https://www.reputationinstitute.com/2017-Reputation-Trends-in-the-Dutch-Top-30

Auteur: Reputation Institute

Reputation Institute is the world’s leading reputation research-based consulting and advisory firm. The work of RI enables many of the world’s leading companies to make more confident business decisions that build and protect reputation capital, analyze risk and sustainability topics, and drive competitive advantage. RI’s most prominent management tool is the RepTrak® model for analyzing the reputations of companies and institutions — best known as the Forbes-published Global RepTrak® 100, the world’s largest study of corporate reputations.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s