RI Benelux

Perspectives from Benelux

Philips is het hoogst genoteerde Nederlandse bedrijf in de Global RepTrak® 100

Een reactie plaatsen

De Global RepTrak® 100 is een ranking van de reputatie van ’s werelds meest gewaardeerde en bekende bedrijven. Deze ranking wordt jaarlijks door het Reputation Institute opgesteld. Naast de percepties van het algemeen publiek over de reputatie van de bedrijven (de RepTrak® Pulse) worden ook zeven aanjagers van reputatie gemeten: Producten en diensten, innovatie, werkomgeving, governance, MVO, leiderschap en prestatie. Met meer dan 240.000 verzamelde beoordelingen in 15 landen is dit de grootste wereldwijde reputatiestudie.

top 10 ranking

De top 10 bedrijven in de Global RepTrak® 100

De 10 bedrijven met de beste reputatie in de wereld

Rolex heeft de sterkste reputatie, gevolgd door The Walt Disney Company en Google. Opvallend is dat geen enkel bedrijf in de top 10 staat in alle 15 landen. Alleen Google krijgt het voor elkaar om de top 10 van alle vier de regio’s te staan, namelijk Noord-Amerika (Canada en de Verenigde Staten), EMEA (Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Rusland), Latijns-Amerika (Brazilië en Mexico), en Azië & Oceanië (China, India, Australië, Japan en Zuid-Korea).

Nederlandse oorsprong

Ook bedrijven met Nederlandse oorsprong zijn vertegenwoordigd in Global RepTrak® 100. Philips Electronics staat op #23 in de lijst, Heineken op #76 en Unilever bekleedt de 89e plaats. Philips en Heineken hebben een sterkere reputatie in Nederland dan wereldwijd – een fenomeen dat vaker te zien is bij bedrijven in hun thuisland. Opvallend is daarom dat Unilever een minder sterke reputatie heeft in Nederland (66.5) dan wereldwijd (68.8). Een verklaring hiervoor kan zijn dat Unilever in Nederland meer wordt gezien als een internationaal bedrijf dan als een Nederlands bedrijf.

De belangrijkste aanjagers van reputatie

Sinds 2013 zijn de belangrijkste aanjagers van reputatie: Producten en diensten, governance en innovatie. Toch moeten bedrijven om te winnen in de wereldwijde markt goed presteren op alle zeven reputatie-aanjagers. 41% tot 58% van de consumenten weet echter niet zeker wat bedrijven doen op het gebied van de zeven aanjagers van reputatie. Bedrijven kunnen daarom profiteren van het vertellen van hun verhaal.

Steunend gedrag

De impact van reputatie op steunend gedrag is vergroot sinds 2015. Bijvoorbeeld: Een stijging van vijf punten op de RepTrak® Pulse resulteert in 8.5% meer bereidheid om het bedrijf aan te bevelen. Alleen bij bedrijven met een sterke reputatie geeft meer dan de helft van de respondenten aan bereid te zijn het bedrijf te steunen.

Capture

De reputaties van bedrijven in de autoindustrie 2013-2016

 Volkswagen

Het dieselschandaal van Volkswagen leidt tot een daling in de reputatieranking van plek #14 naar #123. Als gevolg van de daling in reputatie is ook het steunend gedrag jegens Volkswagen minder geworden. Volkswagen trekt door de daling het gemiddelde van de autoindustrie omlaag.

Klik hier om het volledige rapport te lezen of de Webinar terug te kijken.

Auteur: Reputation Institute NL

Reputation Institute is de toonaangevende organisatie gewijd aan het vergroten van kennis op het gebied van reputatie. Aan de hand van systematisch onderzoek helpt het Reputation Institute bedrijven bij het bouwen van strategieën en het maken van operationele beslissingen. Dit om stakeholders in lijn te brengen met zakelijke doelstellingen en het creëren van tastbare economische waarde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s